Natalia Barczewska
07 Marz

Czekoladki orzechowo-daktylowe - CZEKOLADOWE PRALINKI

To takie pralinki, które wywołują wielki uśmiech na buzi, wyjątkowo czekoladowe, wyjątkowo miękkie, wyjątkowo smaczne. Polecam pralinki mocno czekoladowe wszystkim czekoladożercom ;)

  • 1 szklanka migdałów
  • 1,5 szklanki miękkich daktyli
  • 1 łyżka kakao
  • ½ łyżeczki mielonej wanilii
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ skórki z otartej pomarańczy (opcjonalnie)
  • Wiórki do obtoczenia

Do blendera włożyć orzechy i zmiksować na drobny „piasek”. Dodać pozostałe składniki i całość zmiksować na klejącą masę. Można dodać również banana. Uformować z masy małe kuleczki i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Smacznego! <3

Twój komentarz




POKAŻ